Met z'n tweeën boodschappen doen voor €100,- per maand, zonder troep te eten. Kan dat?

November (be)spaarmaand

November is door Sjoukje van Meer Geld Minder Stress uitgeroepen tot (be)spaarmaand. Perfecte timing vinden we, zo net voor december. We doen dus mee.

We hebben het in oktober nèt niet gered, maar het doel voor onze maandelijkse boodschappen is €100,-. Gemiddeld redden we dat, maar in november gaan we voor een zo laag mogelijke boodschappenrekening. We gaven begin deze maand al €40,- uit aan onze maandelijkse boodschappen, dus we zijn al bijna voor de helft door ons budget heen. Daartegenover staat dat we de houdbare boodschappen voor de maand al binnen hebben.

Omdat we deze maand zo min mogelijk geld uit willen geven gaan we proberen om een bezoek aan de supermarkt zo lang mogelijk uit te stellen. In de voorraadkast hebben we meer dan genoeg om de maand door te komen, onze vriezer ligt nog vol met groenten, en we hebben geweckt eten zat, dus daar kunnen we ook wel een tijdje mee door. Zo komt die bulgur ook eens op.

We hebben meer dan genoeg eten om de maand door te komen

Naast ons boodschappenbudget houden we €25,- aan als “entertainingbudget”. Daarmee kopen we extra producten voor bezoek, of als er iemand komt eten. We hebben normaal bijvoorbeeld geen frisdrank in huis, maar als er iemand langskomt gaan we even snel langs de supermarkt om wat te halen. Deze maand gaan we ons hier strenger aan houden dan in voorgaande maanden, aangezien we er soms iets overheen schieten (vorige maand gaven we bijvoorbeeld €33,- uit).

Ons cadeaubudget is ook €25,- per maand, en we hebben van vorige maand nog €25,- over, dus er zit in totaal €50,- in het potje. We willen ons graag aan de €25,- euro houden deze maand. Het zou namelijk handig zijn als we in december nog wat overhebben.

Daarnaast laten we deze maand de auto zo veel mogelijk staan. We hoeven allebei niet met de auto naar ons werk, en kunnen met de fiets bijna overal komen waar we naartoe willen. Omdat er nog wat benzine in de tank zit zouden we het moeten redden om de rest van de maand niet meer bij een tankstation te komen. Dan moeten we alleen niet uit luiheid tóch de auto pakken als we ook zouden kunnen fietsen. De auto kost trouwens zonder benzine al €45,- per maand aan wegenbelasting en verzekering, dus we moeten sowieso na gaan denken of we ‘m nog wel nodig hebben.

Als laatste kopen we deze maand geen kleding en geen nieuwe spullen. We gaan niet uit eten, en we bestellen ook niets, maar koken alles zelf. Zo zouden we best wat geld moeten kunnen besparen. De €1000,- van Sjoukje gaan we zeker niet redden, maar een besparing van €200,- zou geweldig zijn.

Doe je ook mee? Op de (be)spaarmaand-Facebookpagina delen meer dan honderd mensen deze maand hun bespaartips, en we zijn er natuurlijk ook bij. Over een maand kijken we terug om te zien of we het gehaald hebben. Als je ook meedoet, succes!

Tweet