Met z'n tweeën boodschappen doen voor €100,- per maand, zonder troep te eten. Kan dat?

Genoeg voorraad voor een maand, en pasta voor een half jaar

Sinds kort proberen we eens per maand naar de supermarkt te gaan om onze voorraad houdbare producten aan te vullen. Daarnaast gaan we eens in de twee weken (maar soms iets vaker) naar de Turkse supermarkt voor verse producten. Op deze manier komen we zo weinig en zo kort mogelijk in de supermarkt, en geven we minder geld uit dan als we minimaal eens per week zouden gaan.

Omdat we ongeveer weten wat we per maand nodig hebben, lopen we met een lijst langs onze voorraad om te kijken wat er bijgevuld moet worden. Deze week was bijna alles op, dus we moesten bij de kassa uiteindelijk bijna 40 euro afrekenen. Zo laadden bijvoorbeeld een kilo risottorijst, achttien liter spuitwater en twee kilo havermout in onze auto, waar we in principe genoeg aan zouden moeten hebben voor de hele maand.

De boodschappenvoorraad staat in een kast in onze berging

De pasta was ook op (we hebben gewoonlijk een kilo spaghetti en een kilo penne op voorraad), maar die kochten we in de aanbieding bij de Albert Heijn. Voor we boodschappen doen kijken we eerst in een aantal reclamefolders om te kijken of een van de supermarkten in de buurt een van onze standaard producten in de aanbieding heeft.

Omdat we niet precies weten hoe vaak er een aanbieding op pasta is, kochten we genoeg voor een half jaar. We gaan er vanuit dat we het met vier zakken per maand moeten redden, dus we kochten er vierentwintig. Zo hopen we in ieder geval genoeg pasta te hebben tot de volgende keer dat het in de aanbieding is, om zo nooit de volledige prijs te betalen. Zo kochten we direct ook twaalf pakken zuurkool voor de helft van de normale prijs.

Omdat we niet genoeg ruimte hebben om al onze maandbooschappen in huis op te slaan, bewaren we genoeg boodschappen voor een week in de keuken. De rest van de voorraad staat in een kast in onze berging, waar ook zo’n tien pakken toiletpapier en een tank sojasaus van acht liter staan. Eens per week gaan we langs de berging om de producten in de keuken weer bij te vullen.

Door volop gebruik te maken van de aanbiedingen in de supermarkt hebben we altijd de beste prijs. Het kost behoorlijk veel ruimte, maar zo grijpen we in ieder geval nooit mis (op een enkele extra wandeling naar de berging na).

Tweet