Met z'n tweeën boodschappen doen voor €100,- per maand, zonder troep te eten. Kan dat?

Paprikasoep-vlaflip

De Turkse supermarkt bij ons in de buurt verkoopt groenten en fruit per krat. Naarmate de kratjes langer staan (en de inhoud minder mooi wordt), gaat de prijs naar beneden. Zo kochten we deze week bijna vijftig paprika’s voor iets meer dan drie euro.

Maar, wat doe je met zijn tweeën met vijftig paprika’s? En vooral, wat doe je met een berg paprika’s met twee verschillende kleuren?

Rode en gele paprika's, tomaten, ui, knoflook, gember en rode pepers

Paprikasoep! We maakten een rode en een gele paprikasoep. Omdat we het kratje rode paprika’s deelden met een kennis, voegden we tomaten toe om ongeveer dezelfde hoeveelheid rode en gele soep te krijgen.

Nu het vlaflip-deel. Als de soep klaar is schenk je de soep voorzichtig uit twee maatbekers tegelijk in een kom. Ze zijn samen heel lekker, en het ziet er ook nog eens geweldig uit (en dat voor €0,35 per portie).

Paprikasoep vlaflip

Uiteindelijk hadden we tien liter paprikasoep en gaven we aan alle ingredienten zo’n zeven euro uit. Zo veel soep krijgen we met zijn tweeën natuurlijk niet op, dus we weckten de soep voor drie kwartier op 90° (we koken de soep voor het eten nog tien minuten door). Zo hebben we voor de hele winter paprikasoep op voorraad.

Ingredienten

Gele paprikasoep (~ 5 liter)

Rode paprika-tomaatsoep (~ 5 liter)

Bereiding

  1. Snijd de uien in ringen.
  2. We gebruiken zo min mogelijk olie, dus we sautéden de ui in een beetje water. Olijfolie kan ook, natuurlijk.
  3. Snijd ondertussen voor de gele soep de gember, en voor de rode de peper fijn. Voeg deze samen met de fijngesneden knoflook na tien minuten toe. Laat ze even meebakken.
  4. Maak de parika’s (en tomaten) schoon en snijd ze in grove stukken.
  5. Voeg een laagje water aan het uimengesel toe en voeg de parika’s (en tomaten) toe. Laat alles ongeveer 45 minuten op laag vuur gaar worden.
  6. Voeg na ongeveer een half uur twee liter water, samen met de buillionblokjes, toe.
  7. Gebruik een staafmixer om de paprika’s te pureren tot een gladde soep.
  8. Breng de rode soep op smaak met paprikapoeder en komijn, en de gele met kurkuma en curry. Vergeet geen zout toe te voegen!
Tweet