Amerikaanse recepten gebruiken bijna altijd de inhoudsmaten teaspoon, tablespoon en cup. In plaats van het gewicht gebruiken ze dus de inhoud van een theelepel, eetlepel of “cup” van een ingrediënt.
Het gebruiken van inhoudsmaten is makkelijk, omdat je geen weegschaal nodig hebt. Een theelepel en een eetlepel heeft iedereen in zijn besteklade liggen, en veel maatbekers geven ook cups aan.
Ingrediënt | 1 cup (250 milliliter) | 1 eetlepel (15 milliliter) | 1 theelepel (5 milliliter) |
---|---|---|---|
baking soda | 243.46 gram | 14.61 gram | 4.87 gram |
bakpoeder | 243.04 gram | 14.58 gram | 4.86 gram |
bloem | 153.22 gram | 9.19 gram | 3.06 gram |
boter | 239.87 gram | 14.39 gram | 4.8 gram |
maïszetmeel | 126.8 gram | 7.61 gram | 2.54 gram |
meel | 153.22 gram | 9.19 gram | 3.06 gram |
poedersuiker | 121.52 gram | 7.29 gram | 2.43 gram |
rijst | 201.83 gram | 12.11 gram | 4.04 gram |
suiker | 211.34 gram | 12.68 gram | 4.23 gram |
zout | 304.33 gram | 18.26 gram | 6.09 gram |